29 Kasım 2017 Çarşamba

Fındıklı Tahinli Kurabiye

Tahinli bir kurabiye yapacakken mutfak sırlarının bu tarifini gördüm ve denemeye karar verdim. Tarif cevizliydi ben fındıklı yapmayı tercih ettim. Siz tarifin aslında mutfak sırları sayfasından ulaşabilirsiniz.


Az malzemeyle kolayca hazırlanıyor ve ağızda dağılan enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Mutlaka deneyin derim.


Malzemeler:
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı kırılmış fındık 
1 çay bardağı pudra şekeri
 2,5 su bardağı un

Yapılışı : 
Yoğurma kabımıza pudra şekeri,tahin ve sıvıyağı koyuyoruz, kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Üzerine unu eledikten sonra fındık parçalarını ekliyoruz ve malzemeler karışana dek 3-4 dakika yoğuruyoruz.
Hamur iyice toparlandıktan sonra dondurma kaşığıyla hamurdan toplar alarak tepsiye aralıklı yerleştiriyoruz.  


180 derece önceden ısıtılmış fırında 14-15 dk civarında pişiriyoruz.  Fırınınıza göre kontrol etmenizde fayda var rengi koyulaşmadan fırından çıkarmak gerekiyor.
Kurabiyeleri tele alarak soğumaya bırakalım ve sonrasında servis yapalım.
Soğudunda ağızda dağılan enfes bir kurabiye oluyor.  Şiddetle tavsiye edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder