28 Kasım 2017 Salı

Mermer Kek

Bugüne kadar yaptığım ve yediğim en güzel mermer kek olmaya aday bir kek tarifini de sizlerle paylaşmak istiyorum.


Yine damyskitchen sayfasında gördüğüm ve hemen denediğim,paylaşılması gereken bir tarif.


Malzemeler:
100 gr eritilmiş tereyağ
100 gr (yarım su bardağı) sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası


Yapılışı: 
öncelikle fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Tereyağını kısık ateşte eriterek ılınması için bırakıyoruz.erimiş yağımızın bir kısmı ile kek kalıbımızı yağlıyoruz.erittiğimiz yağı ve sıvı yağı karıştırma kabımıza alıyoruz.içine şekeri ve yumurtaları ekliyoruz 4-5 dk hızlı olarak çırpıyoruz. Bu sırada ayrı bi kapta un ve kabartma tozumuzu eliyoruz. Dilerseniz 3 su bardağı un dilerseniz unun içinden birer kaşık un azaltıp mısır nişastası da ekleyebilirsiniz.ben iki şekilde de denedim,mısır nişastanız yoksa kullanmayabilirsiniz. Kek karışımımıza süt ve vanilyayı da ekliyoruz. Sonrasında unlu karışımımızı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.pürüzsüz bir kek hamuru elde ettiğimizde hamurun yarısını kakaolu hazırlamak için ayrı bir kaba alıyoruz. Vanilyalı kek karışımını kek kalıbımıza döküyoruz. Diğer kapta karıştırdığımız kakaolu kek hamurumuzu parçalarla aralıklı olarak kalıbımıza döküyoruz. Tahta kaşığın arkası ile karışımı mermer görüntüsü elde edecek şekilde karıştırıyoruz. Fırının derecesini 160 a düşürüyoruz ve kekimizi fırına veriyoruz. 30-35 dakika civarında pişiriyoruz. Fırınınıza göre pişip pişmediğini kontrol etmenizde fayda var.


Keki hazırlaması oldukça pratik ve lezzeti inanılmaz güzel. Kesinlikle deneyin.
Tarifin orijinaline damyskitchen sayfasından ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder