27 Ocak 2015 Salı

Kömbe kalıbında kurabiye

Geçen ayki Gaziantep seyahatimizde sonunda kömbe/kerebiç kalıplarıma kavuşabildim. Kalıpta uygun olacak bir kurabiye hamuru düşünürken istediğim gibi bir hamur formülü elde ettim sonunda.



Malzemeler;

250 gr tereyağ/margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Dilerseniz üzerini süslemek için pudra şekeri

Yapılışı;

Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra unu azar azar eleyerek ekliyoruz. Hamurun kıvamına göre un ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmeye çalışıyoruz. Eğer varsa kömbe ya da kerebiç kalıbınızla güzel bir şekil verebilirsiniz. Yoksa da yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 


175 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Üzeri çok kızarmadan fırından çıkarıyoruz. 


Kurabiyeler soğuduktan sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yumuşacık,ağızdan dağılan kurabiyeler elde etmek için tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun