19 Kasım 2014 Çarşamba

Mayalı Vanilyalı Çörekler

Kahvaltılarda reçellerinize eşlik edebilecek, kahvenizin yanında atıştırılacak sade yumuşacık bir çörek tarifiyle sizlerleyim..
Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
50 gr eritilmiş yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı vanilya aroması

Üzeri için:

3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Un, maya, vanilya, şeker, eritilmiş yağ, süt ve kremayı karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz.  Elimize yapışmayacak bir hamur elde edince üzerini örterek 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanmış hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp biraz daha yoğuruyoruz. Küçük parçalara ayırıp açıyoruz ve rulo şeklinde uzatıyoruz.  Rulo şeklinde uzayan hamuru iki ucundan yarım daire şeklinde içeri kıvırıp birbirine burgu yapıyoruz.

Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. 

Üzerine fırça ile süt sürüyoruz ve toz şekerleri serpiyoruz. Dilerseniz toz şeker serpmeden sade olarak da yapabilirsiniz. Bu şekilde tepside bir 10 dakika daha bekletiyoruz.

Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 10-15 dk pişiriyoruz.

Çok tatlı bir çörek olmadığı için kahvaltılarda reçel ve nutella ile birlikte servis edilebilir.

Afiyet olsun ❤️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder