28 Kasım 2014 Cuma

Antep fıstıklı tahinli kurabiye

Tahin-pekmez kışın sofralarımızda daha çok yer bulmaya başlayınca bir tahinli kurabiye tarifi paylaşmak istedim sizlerle..


Çay saatlerinizde sofralarınıza eşlik edecek,ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiye..

Gereken malzemeler:

1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz antep fıstığı

Gelelim yapılışına; 
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz. Çok fazla ele yapışmayacak yuvarlayabileceğimiz bir kıvama getiriyoruz.

Ceviz büyüklüğünde minik parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve hafif düzleştiriyoruz.


180 derecelik önceden ısttığımız fırında tahmini 10-15 dk pişiriyoruz. Arada kontrol etmekte fayda var,yanmadan çıkarmak gerekiyor.

Şimdiden afiyet olsun !!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder