3 Mayıs 2015 Pazar

Çikolata parçalı kakaolu baton kek

Merhabalar..

Sizlerle paylaşacağım bir sürü güzel tarif var ama paylaşacak zaman bulamıyorum..
En lezzetli ve pratik tariflere de öncelik vermeye çalışıyorum. Bu da onlardan biri. Yiyenlerin çok beğendiği içinde çikolata parçaları olan kakaolu baton kek 🍫🍞


Malzemeler:
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
60 gr çikolata



Kek hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Şeker eridikten sonra süt,sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip bir tur karıştırıyoruz. Sonrasında un,vanilya,kabartma tozu ve kakaoyu ekliyoruz ve tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpıyoruz. Bıçakla küçük parçalara ayırdığımız çikolataları da en son olarak hamura ilave edip spatula ile karıştırıyoruz.  Hamuru baton kek kalıbına döküyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika civarında pişiriyoruz.
 Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz. Daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıp güzelce kalıptan çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Çikolata parçalarını isteğinize bağlı olarak arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. 

Şimdiden afiyet olsun.. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder