19 Mayıs 2015 Salı

Meyveli parfe 🍧

Doyasıya baharı yaşadığımız bu günlerde arada soğuk tatlıları da canımız çekmiyor değil.. Çok uğraştıran lezzetlerin yanında pratik olanları bazen daha bi sevebiliyoruz. Mesela bugün sizinle paylaşacağım parfe gibi. çok pratik ve tatlı ihtiyacınızı da bu sıcak havalarda giderebilecek türden.

Malzemeler:
1 kutu toz krem şanti (içinden 2 poşet çıkıyor)
1,5 su bardağı süt
2 muz
1,5 paket bisküvi (petibör ya da finger vb.)
Kuru meyve parçaları

Yapılışı ise; 2 poşet krem şantiyi ve sütü iyice çırpıyoruz. Bisküvilerimizi rondoda çekiyoruz. Kıvamına getirdiğimiz krem şantinin içine çekilmiş bisküvileri döküp karıştırıyoruz. Daha sonra içine püre haline getirdiğimiz muzu ve kurutulmuş meyve parçalarını ekliyoruz. Kurutulmuş meyve parçalarını pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.  Tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Sunum için düşündüğünüz kaselere ya da kalıbınıza strech film sererek karışımımızı döküyoruz. Tek porsiyonluk uygun kalıplara koyarsanız servis ve sunumunuz daha kolay olacaktır. 


Daha sonra buzdolabına ya da buzluğunuza kaldırıp en az birkaç saat dinlendirmelisiniz. Servis yaparken üzerine çikolata sosu ya da çeşitli meyve sosları kullanabilirsiniz.

Ben sos olarak yine pratik bi seçim yaptım ve dr. Oetker'in orman meyveli kolay hazırlanan sosunu kullandım 🍧

Sıcak günler için pratik bi tatlı istediğinizde mutlaka deneyin..

Afiyet olsun 🍧




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder