31 Temmuz 2014 Perşembe

Tarçınlı Rulolar (Cinnamon Rolls)

Merhabalar,

Fırsat buldukça bloguma tarif yazmaya devam ediyorum 📄 

Herkesin alışveriş merkezlerinde gördüğü "o koku burdan geliyor" reklamlarındaki o tarçınlı çöreklerin tarifi işte burada :) 

Birkaç yerli ve yabancı sitede araştırdığım tariflerin içinde mutfak sırları'nın tarifini kullanmayı tercih ettim.



Malzeme Listesi:

Hamur için:
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 say bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı instant maya
5,5 su bardağı un
Yarım su bardağı tereyağı
 
İçi için:
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
5-6 yemek kaşığı damla çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su
2 damla vanilya aroması

Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra içine süt ve suyu ekliyoruz ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Maya ve tereyağını da ekleyerek bir dakika daha karıştırıyoruz.

Bu karışıma yavaşca unu ekleyerek hamur toparlanana kadar karıştırıyoruz.

Elde ettiğimiz hamuru birazcık unla toparlayarak iki eşit parçaya bölüyoruz.

O arada tarçın,şeker karışımını hazırlıyoruz ve yağımızı hamurun üzerine sürebileceğimiz kadar eritiyoruz.

Hamurumuzu dikdörtgen biçimini alacak şekilde açıyoruz.



Tereyağını bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz ve tarçınlı karışımımızı ve damla çikolataları hamurun üzerine serpiyoruz.  

Hazırladığımız hamuru rulo yapıyoruz ve kesiyoruz.

Ben çok kalın dilimler istemediğim için daha ince kesmeyi tercih ettim. 

180 derece önceden ısıttığımız fırında üzerinin rengi hafif değişene kadar tahmini 20 dk kadar pişiriyoruz.


Ben tepsiye aralıklı yerleştirmeyi tercih ettim. Daha küçük bir tepsiye yan yana da dizebilirsiniz. 

Fırından çıkardıktan sonra üzeri için hazırlayacağınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz 😊 

Afiyet olsun..