29 Temmuz 2014 Salı

Kaşarlı poğaça

Merhabalar,

Şu anda bayramda olduğumuz için öncelikle gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz ya da kahvaltı sofralarınızı, çay saatinizi tatlandıracak bir poğaça tarifi.. Hele de sıcakken tadına baktıktan sonra bi daha pastahaneden satın almak istemeyeceksiniz,üşenmeyip kendiniz yapmak isteyeceksiniz 😊


Malzemeler:

1 yumurta
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İçi için ;
Kaşar peyniri

Üzerinde kullanmak için; 
Susam,çekirdek
Pekmez

Yapılışına gelince... Hamur için gerekli bütün malzemeleri genişce bir kaba alıp yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar gereken unu ilave ediyoruz.

 Hamuru mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp içine kaşarı ekliyoruz ve kapatıp yuvarlak bir şekil veriyoruz.

2 su bardağı suya 1 çay bardağı kadar pekmez ekliyoruz ve hazırladığımız poğaçaları önce bu karışıma ardından da üzerini süslemek istediğimiz susam ya da çekirdeğe buluyoruz.


Fırın tepsimize biraz aralıklarla yerleştiriyoruz.

200 derece önceden ısıttığımız fırınımızda 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırına göre değişiklik gösterebilir o yüzden 10 dakikadan sonra takipte kalmanızda fayda var. Üzerinin renginden anlayabilirsiniz. 

Gerçekten hazırlaması kolay ve lezzeti harika olan bir tarif. 

Afiyet olsun ☺️








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder