13 Temmuz 2014 Pazar

Sade Kurabiye

Sade yumuşacık ve kolay bir kurabiye tarifi...




Malzemeler:

*250 gr yumuşak tereyağ
*250 gr pudra şekeri
*1 adet yumurta
*Aldığı kadar un
*Üzerine de süslemek için fındık

Yapılışına gelince...

Pudra şekeri, yumurta, un ve önceden yumuşaması için dışarı çıkardığımız yağımızı bir karıştırma kabına alarak yoğurmaya başlıyoruz. Çok yumuşak olmayan, iyice  toparlanmış bir hamur elde etmemiz gerekiyor o yüzden gerektiği kadar un kullanabilirsiniz.  Hamurumuz çok yumuşak olursa fırında yayılıp dağılabilir.

Hamuru istediğimiz kıvama getirince küçük toplar halinde koparıp yuvarlayarak kurabiye  şekli veriyoruz.  Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Ben üzerini fındık ile süslemeyi tercih ettim. Siz zevkinize göre badem,karanfil ne dilerseniz kullanabilirsiniz.


Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında 15 dk civarında pişiriyoruz. Çok uzun süre fırında kalırsa daha sert bir kurabiye olur. Fırınınızın ayarına göre süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun 💕