Tarifini Portakal Ağacı'ndan aldığım Halley Pasta
Yapımı basit ve herkes tarafından çok beğenilecek bu pastanın tarifine geçelim :
Malzemeler:
10 adet halley
2 poşet toz krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz,fındık ya da benim kullandığım gibi antep fıstığı
Üzerinin süslemesi için çikolata sosu
* Halley bisküvileri iri parçalar halinde kırıyoruz.
* Krem şantiyi sütle çırpıyoruz.
* Krem şantinin içine halleyi ve cevizleri ekliyoruz.
* Eğer karışım çok sulu gelirse içine biraz bisküvi kırıp kıvamı arttırabiliriz.
* Şeklini almasını istediğimiz kaba streç film gererek malzememizi içine boşaltıyoruz. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekliyor.
* Ertesi gün servis etmeden önce ters çevirerek üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz.
Not: Ben bu tarifi yaparken çikolatayı eritmek yerine biraz daha kolaya kaçarak Dr Oetker glazür kullandım. http://www.droetker.com.tr/dr.oetker-urunler/105/dekor-serisi/glazur-bitter.aspx
Şimdiden herkese kolay gelsin kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim..
çok güzelmiş.
YanıtlaSilçok pratik ve lezzetli görünüyor hemen denemeliyim :)
YanıtlaSil