13 Kasım 2013 Çarşamba

Halley Pasta

Yapımı kolay ve çok lezzetli bir tarifle paylaşımlarıma başlıyorum..

Tarifini  Portakal Ağacı'ndan aldığım Halley Pasta 




Yapımı basit ve herkes tarafından çok beğenilecek bu pastanın tarifine geçelim :

Malzemeler:

10 adet halley
2 poşet toz krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz,fındık ya da benim kullandığım gibi antep fıstığı

Üzerinin süslemesi için çikolata sosu

* Halley bisküvileri iri parçalar halinde kırıyoruz. 

* Krem şantiyi sütle çırpıyoruz.

* Krem şantinin içine halleyi ve cevizleri ekliyoruz.

* Eğer karışım çok sulu gelirse içine biraz bisküvi kırıp kıvamı arttırabiliriz.

* Şeklini almasını istediğimiz kaba streç film gererek malzememizi içine boşaltıyoruz. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekliyor.

* Ertesi gün servis etmeden önce ters çevirerek üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz.

Not: Ben bu tarifi yaparken çikolatayı eritmek yerine biraz daha kolaya kaçarak Dr Oetker glazür kullandım. http://www.droetker.com.tr/dr.oetker-urunler/105/dekor-serisi/glazur-bitter.aspx



Şimdiden herkese kolay gelsin kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim..