28 Aralık 2013 Cumartesi

Susamlı Çubuk

SUSAMLI ÇUBUK 


İnternetten bugün bulduğum ve hemen yaptığım bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. Bu susamlı çubukları pastaneden alıp yemeyen yoktur herhalde. Lezzet olarak aynı ve evde kendiniz yaptığınız için de daha çok içinize sineceğini düşünüyorum.

Malzemeler:

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Alabildiği kadar un
Susam ve çörek otu

Yapılışı:

Öncelikle margarini ocağa koyup eritiyoruz. Eriyip de biraz ılınmasını bekledikten sonra içine sıvı yağı döküyoruz. Hamuru yoğuracağımız kabımıza bütün malzemelerimizi ekliyoruz. Yumurtanın sarısını hamura,beyazını ise üzerine sürmek için ayırıyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Hamurumuzu tezgahta çubuk haline getirecek şekilde açıyoruz. İstediğimiz boyda kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize seriyoruz. Üzerine önce yumurta akını fırça yardımıyla sürüyoruz daha sonra da susam ve çörek otunu serpiyoruz.



Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Mahlep çok güzel bir tat veriyor. Ayrıca pişerken gelen kokuyla kendinizi pastaneye gitmiş gibi hissedeceksiniz.





Afiyet olsun herkese..